teisipäev, 20. aprill 2010

XVI Tartu Rahvamuusikapäev 15.-16. mail

Tänavukevadine Tartu Rahvamuusikapäev on kantud uutest ideedest. Seni ühepäevase sündmusena tuntud rahvamuusikute kokkusaamine Tartus on laienenud kahele päevale, 15-16 maile.
Sisuline osa on muutunud aktiivse osalemise kesksemaks, mis tähendab, et rohkem on loenguid ja õpitubasid, mis on suunatud väga erinevatele sihtgruppidele ning piirid esineja ja publiku vahel on muutunud vähem tajutavamaks.


Esimesel päeval, 15. mail, toimub performance, kus osatäitjateks on nii muusikud kui publik - inimesed tänaval(t).
Ilusa ilma korral toimub esimene sessioon kesklinnas Rüütli tänaval, teine sessioon aga ERM'i Näitustemajas.
Et samal päeval leiab aset üleriigiline Muuseumide öö ning seetõttu toimuvadki rahvamuusikapäeva tegevused näitustemajas.
Esoteerika- ja isikliku muusikatunnetamise huvilistele pakume võimalust nautida ainulaadset muusikaelamust: esmakordselt tuleb ettekandele "Meditatsioonikontsert 13 laulvale kristallkausile ja rahvalikele keelpillidele".  Asjaosalised räägivad, et parima kontserdielamuse saavat lamavas asendis, seega soovitame võimalusel kaasa võtta joogamati ja pleedi :)

Teise päeva, 16. mai märksõnadeks on õppimine, uute teadmiste omandamine ja silmaringi avardamine.
Muusikuid ootame osalema õpitubadesse, kus oma ala professionaalide juhendamisel saab kätt proovida rahvamuusika arranžeerimises ja improvisatsioonis; laulda naiste- ja meestelaule ning arendada rütmide tunnetamist.
Õpitubade juhendajateks on Janika Oras, Urmas Kalla & Ütsiotsõ, Madis Nõmme, Margus Tammemägi ja Ott Kaasik.
Koht: Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts, Pepleri 27, Tartu.

Traditsioonidest ja rahvakultuurist huvitatud saavad osaleda loengutel, mis toimuvad ERM'i Näitustemaja lektooriumis.
Ettekannetega esinevad Marju Kõivupuu, Taive Särg ja Peeter Volkonski.

Õhtune kontsert-jämm-tantsuklubi toimub Genialistide klubis, kuhu ootame kõiki pilli mängima,  laulma, nautima head seltskonda ja muusikat. Kontserdil astuvad üles päeval õpitubades osalenud (noored) muusikud ja juhendajad, samuti on oodata üllatusesinejaid. Oluline pole siiski kontsertformaat vaid spontaanne musitseerimine, jämm ja tantsimine.


XVI Tartu Rahvamuusikapäev saab teoks tänu Eesti Kultuurkapitalile, Tartu Kultuurkapitalile ja Tartu Linnavalitsusele ning loomulikult kõigile koostööpartneritele, abilistele ja osalejatele!



NB!  Jälgige uudiseid, sest kohe-kohe ilmub täielik kava ja olulist informatsiooni õpitubade kohta!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar