reede, 21. jaanuar 2011

Töötuba "Improvisatsiooniline harmoonia pärimusmuusika lugude saatmisel"

Töötuba "Improvisatsiooniline harmoonia pärimusmuusika lugude saatmisel"
Aeg: 29. jaanuar, 14.00
Koht: Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja (J. Kuperjanovi 9)
Juhendaja: Jalmar Vabarna – TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia pärimusmuusika õppekava kitarritudeng, kes musitseerib kollektiivides Zetod, Klapp, Gjangsta, Viljandi Guitar Trio ja Kiwi Kvartett.

„3-tunnise workshopi käigus tutvume 1–2 pärimuspala olemusega. Kuna harmoonilises plaanis on meloodia ülioluline, ei pääse me mööda viisi õppimisest ning kui see oluline etapp on läbitud, läheneme loo harmoniseerimisele erinevatest külgedest ning lõpuks õpime saatemängus improviseerimist, mis algab ühest noodist (see tähendab, et ka kõik muud pillid peale "harmooniapillide" võivad vabalt saadet mängida) ja lõpeb akordikaga!“


Selle töötoaga algab viiest töötoast koosnev improvisatsioonikursus, mis pakub pillimängijatele vanuses 16+ võimaluse avardada oma muusikalist silmaringi. Kord kuus Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas toimuvates töötubades antakse ülevaade improviseerimisvõtetest jazzis, rahva- ja vanamuusikas. Juhendajateks on oma ala professionaalid, kes selgitavad eri stiilide mängimiseks vajalikku teoreetilist tausta ning seejärel rakendatakse need võtted kohe ka praktikasse. Kursuse lõpuks on osalejatest kujunenud koosseis, kes valdab vähemalt algtasemel improvisatsioonivõtteid eri stiilides ning on valmis üles astuma Eesti Rahva Muuseumis toimuval kursuse lõpukontserdil.

Kursusel osalemiseks on vajalik eelregistreerimine, maksimaalne osalejate arv on 12. Ühe töötoa hinnaks on 3 eurot.

Töötoad toimuvad: 29. jaanuaril, 26. veebruaril, 26. märtsil, 30. aprillil ja 28. mail.

Lisainfo ja registreerimine: Karmen Puidak, karmenikas@gmail.com

Sündmus saab teoks Eesti Rahva Muuseumi ja Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsi koostöös.

Improvisatsioonile annab hoogu juurde Eesti Kultuurkapital

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar